PRODATO DELO IZMIŠLJENOG UMETNIKA: Hiljade funti za "Posrnulu Madonu" iz serije "Alo, alo!"

Portret "Posrnula Madona" iz kultne serije "Alo, alo!" prodata je za 15.000 funti na aukciji, a kupac je iz Nuviona u Francuskoj, gde se radnja serije i odigravala.

Delo izmišljenog umetnika Van Klompa "Posrnula Madona", bila je predmet brojnih šala u legendarnoj britanskoj seriji koja je emitovana na Bi-Bi-Siju od 1982. do 1992. godine.

Slika "Posrnula Madona" prodata je za 15.000 funti, dok je prethodno 2007. godine prodata za 4.000 funti kupcu koji nije želeo da otkriva identitet.

Endi Stiv, koji je prodao sliku na aukciji, rekao je da je najnoviji kupac iz Nuviona u Francuskoj, gde se i odigravala radnja serije, tako da slika "odlazi kući".

Neprocenjivo i neodoljivo remek-delo bilo je prikazano u gotovo svakoj epizodi ovog TV sitkoma.

Kradeno i vraćano toliko puta, umetničko delo koje je bilo skrivano na najrazličitijim mestima – u kobasicama, u pantalonama, ali i iza pozlaćenog rama koji je bio namenjen za poklon Adolfu Hitleru.

Inače, reč je o delu izmišljenog slikara Van Klompa. Slika je opisana kao važan deo istorije britanske popularne serije, a samo je jedna od nekoliko kopija koje su preživele svih devet sezona.

Izvor: RTS/Tanjug
Foto: 'Allo 'Allo! - PrintScreen/YouTube

Pogledajte još