Srbija ponovo pobedila Hrvatsku

BEOGRAD, 17. jula 2010. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u subotu Hrvatsku sa 14:11 (4:5, 4:3, 4:2, 2:1) i plasirala se u finale završnog turnira Svetske lige u Nišu. 

Protivnik u finalu turnira, sutra od 20 sati, Srbiji će biti Crna Gora, koja je ranije danas pobedila Australiju sa 8:6.

Srbija i Crna Gora su plasmanom u finale izborili i učešće na Svetskom prvenstvu u Šangaju sledeće godine.

Najefikasniji u srpskom timu u pobedi nad Hrvatskom bio je Filip Filipović sa četiri gola, Andrija Prlainović je pomogao sa tri, a Duško Pijetlović i kapiten Vanja Udovičić sa po dva. Mrežu Hrvata tresli su i Stefan Mitrović, Nikola Radjen i Milan Aleksić.

Miho Bošković je bio najbolji u hrvatskom timu sa pet golova, dok je Sandro Sukno dva puta bio precizan.

Meč je Srbija prelomila u drugom poluvremenu, pošto je na početku imala velikih problema sa sudijskim kriterijumom, lošijom odbranom, odnosno odličnom realizacijom Hrvatske sa igračem više.

Samo u prvoj četvrtini bilo je devet golova, a rezultat od 4:5 bio je dobar za Srbiju, pošto je Andrija Prlainović pogotkom u poslednjoj sekundi smanjio zaostatak od dva razlike.

Dva gola prednosti (8:6) Hrvati su imali i u drugoj četvrtini, ali su Udovičić, pa potom Filipović brzim golovima vratili Srbiju u igru.

Treća četvrtina bila je možda i presudna, pošto je Srbija tada preuzela vodjstvo i golovima Radjena i Filipovića prvi put stekla osetniju prednost - 11:9.

Selektor Hrvatske Ratko Rudić tada je isključen zbog prigovora sudiji, što je na trenutak imalo pozitivan efekat na njegov tim.

Pavo Marković je smanjio na 10:11, ali je Milan Aleksić Srbiji doneo mir pred poslednju deonicu i vodjstvo od 12:10.

Bošković je postigao prvi gol u poslednjem delu i Hrvatima ulio nadu da mogu do preokreta, ali su Filipović sa penala i Prlainović pogotkom dva minuta i devet sekundi pre kraja i definitivno odbili nalet gostiju.

Pogledajte još