Tribina "Niste sami" održana u Zaječaru

Nakon Beograda, Bačke Palanke, Novog Sada i Niša, tribina "Niste sami", održana je 4. decembra i u Zaječaru u prepunoj sali Gradske skupštine.

Na otvaranju tribine, zamenica gradonačelnika Grada Zaječara, Marina Milić je rekla:

Naš cilj kao društveno odgovorne zajednice je da se bavimo unapređenjem mentalnog zdravlja mladih ljudi, jer iako imaju taj poremećaj, to ne znači da nisu deo našeg društva. Čini mi se da veliku ulogu ovde igra i edukacija javnosti kako bi svi imali veće razumevanje“.

Na tribini su se obratili i: Julijana Stanisavljević, Sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom , Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka I socijalna pitanja, Dragan Milošević, Šef odeljenja eksterne prodaje u Zaječaru, Dunav osiguranje, Ana Petković, Direktor ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju “OBLUTAK“ i Dragana Petrović, Psiholog.

U panel diskusiji su učestvovali: Miloš Lepojev, Diplomirani pravnik zaposlen u Centru za socijalni rad, osoba sa invaliditetom, Bojana Đorđević, korisnica ustanove “OBLUTAK“, Kristina Fruža, Savetnik u interaktivnoj psihoanalizi koja boluje od bipolarnog poremećaja, Dejana Baltes, Predstavnik OPENS-a i Katarina Stojanović, Predstavnik SOS linije centra SRCE.

Kampanja “Niste sami” ima za cilj prevazilaženje predrasuda prema mladim osobama sa problemima mentalnog zdravlja i invaliditetom.

Projekat će biti realizovan u okviru 6 tribina u 6 gradova Srbije – tokom oktobra, novembra i decembra ove godine. Sa kampanjom će se nastaviti i u 2019. godini, kao i godinama koje slede.

Projekat "Niste sami" su podržali: Narodna skupština Republike Srbije - kabinet predsednice Maje Gojković, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, UNICEF, Coca-Cola, MTS - Telekom Srbija i Hemofarm.

Sve aktivnosti projekta možete pratiti i na Fejsbuk stranici - Niste sami, kao i na Instagram profilu - @nistesami

Pogledajte još