NAJPLAĆENIJA "JUTJUB" ZVEZDA: Sedmogodišnji dečak zaradio 22 miliona dolara za godinu dana

Rajan je sedmogodišnji dečak iz Amerike, koji je postao poznat po svom „Jutjub“ kanalu na koji svaki dan postavlja video-snimke u kojima se igra sa svojim novim igračkama. Od juna 2017. do juna 2018. godine, zaradio je 22 miliona dolara, a časopis „Forbs“ ga proglasio za najplaćeniju „Jutjub“ zvezdu.

Časopis Forbs procenjuje da je Rajan svojim Jutjub kanalom „Rajan tojs rivju“ (Rayan Toys Review) porazio i jutjubera Džejka Pola za 500.000 dolara.

Novinar Ej-Bi-Sija je pitao Rajana zašto deca toliko vole da gledaju njegove video-snimke, a on mu je odgovorio:

- Zato što sam zabavan i smešan.

Rajanovi roditelji otvorili su mu „Jutjub“ kanal 2015. godine, a za tri godine njegvi video-snimci imaju gotovo 26 milijardi pregleda i oko 17 miliona pratilaca.

Američki trgovinski lanac „Volmart“ je u avgustu počeo da prodaje igračke i odeću pod nazivom „Rajanov svet“ (Rayan's World), a video-snimak koji prikazuje Rajana i njegove roditelje koji traže svoje igračke u prodavnici za tri meseca je imao 13 miliona pregleda.

Sledeće godine prihodi od ugovara sa „Volmartom“ bi trebalo da znatno uvećaju Rajanovu zaradu.

Forbs navodi da 96 odsto novca Rajan dobija od reklama koje se nalaze na početku njegovih video-snimaka, dok preostali novac dolazi od sponzorisanih postova.

Dok je još dete, 15 odsto njegove zarade nalaziće se u banci. Tek kada postane punoletna osoba, Rajan će moći da pristupi svom novcu.

Izvor: RTS
Foto: Ryan ToysReview - PrintScreen/YouTube

Pogledajte još