OSTVARENJE "TERET" U BIOSKOPIMA ŠIROM ZEMLJE: Srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu pred domaćom publikom

"Teret", najnagrađivaniji srpski film ove godine i jedni srpski predstavnik na Filmskom festivalu u Kanu, od početka decembra krenuo je u redovnu bioskopsku distribuciju po Srbiji.

Film mladog reditelja Ognjena Glavonića premijeru u Beogradu imao je nedavno na Festivalu autorskog filma na kome je prikazan u šest redovih termina za koje se tražila "karta više", nakon čega je prikazan i u repriznom terminu festivala "na bis". Pored toga što je za film vladalo veliko interesovanje publike, ovo ostvaranje trijumfovalo je na FAF-u osvojivši glavnu nagradu "Aleksandar Saša Petrović".

Publika u Beogradu imaće priliku da "Teret" pogleda sve do 12. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda u kojoj će biti organizovane i dve specijalne projekcije - 7. decembra, kada će nakon filma publika moći da razgovara sa producentom filma Sefanom Ivančićem, kao i 11. decembra kada su razgovor i druženje planirani sa rediteljem Ognjenom Glavonićem.

Prvo gostovanje van glavnog grada imaće na reviji Autorskog festivala u Subotici, dok će se od 13. decembra naći na redovnom programu bioskopa u ovom gradu. Od 27. decembra "Teret" će se prkazivati u Kulturnom centru Kruševac.

Od nove godine film će biti prikazan u bioskopima u Novom Sadu, Nišu, Bačkoj Palanci, Vrbasu...

Ovo ostvarenje o kome se mnogo govorilo i pre nego što ga je iko u Srbiji pogledao osvojilo je mnogobrojne nagrade i priznanja na prestižnim festivalima širom sveta: Nagradu Roberto Roselini u kineskom gradu Pingjau na Festivalu Pritajeni tigar, skriveni zmaj, Zlatna kolica za najbolji dugometražni film Zagreb Film Festivala, Specijalnu nagradu na ljubljanskom Liffe festivalu.

Ognjen Glavonić je za "Teret" nagrađen za režiju na Festivalu u Košicama, a glavnom glumcu Leonu Lučevu pripalo je Srce Sarajeva na ovogodišnjem Sarajevo film festivalu za Najbolju mušku ulogu.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.