fbpx

Hemofarm – lider i u 2018. godini: Potvrđeni rekordi i podignuta lestvica

Hemofarm, regionalni lider u farmaceutskoj industriji, i ovu 2018. godinu završava uspešno: kompanija je potvrdila prošlogodišnji rekord u proizvodnji od 5,5 milijardi tabletauz rekordan obim proizvodnje u pogonima Banjaluke, Šapca i Podgorice. U ovoj godini veliko priznanje za prethodni rad stiglo je i od Štada grupe u okviru koje vršačka kompanija posluje - Hemofarm sada svoju stručnu podršku pruža dodatnim tržištima Štade u istočnoj Evropi.

Svečani koktel upriličen za prijatelje, partnere i saradnike, bio je dobra prilika i da se sumira poslovna godina ovog farmaceutskog giganta.

- Ponosni smo jer je Hemofarm u prethodnih 58 godina od malog pogona u Vršcu izrastao u internacionalnu kompaniju koja posluje globalno – na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta. Ponosni smo i na rezultate postignute u ovoj godini, jer smo potvrdili brojne rekorde, a u mnogim segmentima dodatno smo podigli lestvicu. Tokom prethodnih meseci uspešno smo lansirali više proizvoda u oblasti kardiologije, urologije itd. i ponudili modernu terapiju za razne vrste oboljenja, povećali smo prodaju u segmentu preparata i lekova koji se izdaju bez recepta za čak 20 odsto u odnosu na 2017. i nastavili da u skladu sa najvišim svetskim standardima uvodimo elektronske sisteme za upravljanje različitim procesima unutar kompanije - rekao je Ronald Zeliger, generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe.

Prema njegovim rečima, Hemofarm je ne samo lider u farmaceutskoj proizvodnji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima. Pogoni ove kompanije svrstani su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji, a Hemofarm je i ove godine, uprkos rekordnoj proizvodnji, uspeo da dodatno smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

- Posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja je ove godine proslavila 25. rođendan i pokazala da i nakon četvrt veka sa istim žarom brine za druge - istakao je Zeliger ovom prilikom.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.