fbpx

Belgijski i poljski film večeras na palićkom festivalu

PALIĆ, 19. jula 2010. (Beta) - Belgijsko-francuski film "Baroni" i poljski film "Naličje" biće premijerno prikazani večeras u glavnom, takmičarskom programu 17. Festivala evropskog filma na Paliću.

Film "Baroni" reditelja Nabila Bena Jadira koji će biti prikazan večeras od 21 sat na Letnjoj pozornici na Paliću, priča je o trojici prijatelja marokanskog porekla koji žive u siromašnom predgrađu Brisela.

Sebe nazivaju "baronima", a dane provode u prijatnoj apatiji, dangubeći, sve dok ih neprijatne okolnosti ne prinude da se suoče sa stvarnim životom.

Radnja filma "Naličje", u režiji Borisa Lankoša, odvija se u Varšavi. Glavna junakinja Sabina je tiha, stidljiva žena koja je upravo napunila 30 godina.

Njena majka pokušava na sve moguće načine da joj pronađe dobrog muža, a situaciju kontroliše baka, ekscentrična dama oštrog jezika od koje se ništa ne može sakriti.

Udvarači dolaze jedan za drugim, ali Sabina nije zainteresovana ni za jednog od njih, sve dok se jednog dana ne pojavi šarmantni i zgodni Bronislav.

U programu "Paralele i sudari" danas će u subotičkom bioskopu "Jadran" biti prikazani filmovi "Ulični dani" Levana Koguašvilija iz Gruzije i "Prasići" Roberta Glunskog, snimljen u nemačko-poljskoj koprodukciji.

Festival evropskog filma otvoren je 17. jula na Letnjoj pozornici na Paliću. Na Festivalu će do 23. jula biti prikazano oko 60 igranih i petnaestak dokumentarnih filmova u devet selekcija.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.