Funkcioneri do 1. septembra da prijave sve funkcije

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je u ponedeljak da se izmenama zakona uvodi obaveza funkcionera da obaveste Agenciju za borbu protiv korupcije o svim funkcijama koje obavljaju od 1. januara 2010.

Obrazlažući predložene izmene Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije u Skupštini Srbije, Malovićeva je precizirala da se to odnosi na funkcionere zatečene na više funkcija 1. januara 2010. kada je počela primena zakona, a koji se nisu opredelili koju funkciju će nastaviti da obavljaju.

Po prijemu obaveštenja funkcionera, kako je navela ministarka, Agencija će utvrditi da li njihovo obavljanje više javnih funkcija predstavlja sukob interesa.

Prema njenim rečima, ako utvrdi postojanje sukoba interesa, Agencija će doneti odluku kojom će odrediti rok u kojem je funkcioner dužan da prestane da obavlja javnu funkciju.

Ministarka je navela da se predloženim rešenjem daje mogućnost da funkcioner može da obavlja više javnih funkcija na koje se bira neposredno od građana, bez saglasnosti Agencije.

Pogledajte još