Obezbeđen novac za kupovinu Droga Kolinske

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Vlasnik hrvatske Atlantik grupe Emil Tedeski izjavio je da je obebeđen novac za kupovinu slovenačke prehrambene kompanije Droga Kolinska.

"Finansiramo tu kupovinu iz sopstvenog profita, sredstava deoničara i pomoću kredita Unikredit i Rajfajzen grupe. Dobili smo i zajam od Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja će uskoro postati i jedan od naših deoničara", rekao je Tedeski za beogradski dnevni list Pres (www.prešonline.rs). On je naveo da je lično investirao 36 miliona evra, što, kako je istakao pokazuje koliko veruje u transakciju sa Droga Kolinskom.

On je precizirao da je Atlantik grupa kupila 100 odsto Droge Kolinske za 382 miliona evra. "To je vrednost kompanije, uključujući i dugove, koji iznose oko 140 miliona evra. Ono što bude neto dug poslednjeg dana oktobra, oduzeće se od 382 miliona evra", rekao je vlasnik Atlantik grupe. U vlasništvu najveće slovenačke prehrambene kompanije Droga Kolinska su i srpski Soko Štark, Grand prom i Palanački kiseljak.

Pogledajte još