NE PRESKAČITE TRENINGE: Devet najgorih izgovora da danas ne vežbate

Organizacija fizičke aktivnosti mnogima je jedna od najdosadnijih jer tako je lako pronaći razlog za izležavanje ispred televizora uz već nekoliko puta viđeni film. Izdvojili smo najčešće i najotrcanije izgovore kojima opravdavate činjenicu da niste obuli patike i krenuli na vežbanje.

1. Umorna sam

Najčešći izgovor je svakako umor. Nekako se čini da nakon napornog dana na poslu, poslednje što vam treba je presvlačenje, znojenje i dolazak kući u večernjim satima. Uživanje u fotelji uz čašicu vina toliko je privlačnije. No, onaj "osećaj posle" koji pruža bilo koji oblik fizičke aktivnosti naprosto je nezamenjiv za fizičko, ali i psihičko zdravlje.

2. Imam… nekog… posla

Produženo i ponekad haotično radno vreme idealan je izazov za nemogućnost vežbanja. A i potrebno je malo druženja s prijateljima. Uprkos tome, uz malo truda, svakako pronađite barem 45 minuta dnevno za svoje telo. S obzirom na to koliko ga tokom dana maltretiramo neprirodnim kancelarijskim položajem, zaslužilo je malo istezanja i učvršćivanja.

3. Ići ću sutra

Pravi klasik od izazova. Ako niste išli danas, nećete ni sutra. Niti sledeće nedelje, a ni sledećeg meseca.

4. Predebela sam

Ovim izgovorom se stvara zatvoreni krug u kojem nikako ne možete da profitirate. A ako mislite da će neko komentarisati vaša bedra, zadnjicu ili stomak u teretani, varate se. Svi su jednako nesigurni u svoj izgled, a osim toga nismo više u osnovnoj školi.

5. Nisam obrijala noge

Nikad ne znaš ko će gledati, još ako je i zgodni instruktor… Brijač u ruke ili dugu trenerku na noge, i spremni ste za vežbanje.

6. Već sam vežbala

Toliko je aktivnosti koje možete da napravite tokom dana. Hodanje uz stepenice, hodanje po prodavnicama, kućni poslovi, i svašta nešto, zar ne? Ovo je već prilično otrcani izgovor.

7. Nisam dovoljno jela

Nekima je nedovoljni unos hrane jako dobar razlog za odmor i neaktivnost. Nije poželjno ni zdravo, a mršavljenje takvim načinom života je ionako privremeno.

8. Boli me glava

Znamo već za šta se često koristi taj izgovor. Ali nemojte da ga koristite ni u jednom slučaju pa ni u onom za vežbanje.

9. Kolege s posla idu tamo

Nema ničeg goreg nego da oznojena vozite bicikl pred svojim nadređenima. Slažemo se, ali toliko je mesta u gradu u koje šef sigurno neće dolaziti.

Izvor: Lepota&Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.