Do kraja jula rezultati analize tla kod Raške

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Istražni sudija Odeljenja za ratne zločine Višseg suda u Beogradu Milan Dilparić izjavio je u ponedeljak agenciji Beta da će do kraja meseca biti gotovo veštačenje zemljišta sa lokacije kod Raške koje bi trebalo da pokaže ili demantuje postojanje masovne grobnice na tom mestu.

Predstavnici srpskog pravosuđa saopštili su početkom maja da je u blizini Raške pronađena masovna grobnica sa ostacima tela oko 250 kosovskih Albanaca stradalih u okolini Drenice tokom 1998-1999, što je tada potvrdio i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Predsednik državne Komisije za nestale Veljko Odalović je na konferenciji za novinare posvećenoj nestalim sa područja Orahovca i Velike Hoče podsetio da su sa lokacije u Rudnici kod Raške, 6. juna uzimani uzorci tla sa dubine šest do osam meatra kako bi se utvrdilo da li u njima postoje organske materije i nabacivanje zemljišta što bi ukazalo na postojanje masovne grobnice.

Prema njegovim rečima, predstavnici Komisije, na čijem je čelu, nakon što od istražnog sudije dobiju rezultate analize koja se obavlja na Rudarskom fakultetu otići će u Pristinu i sve učesnike procesa informisati o ishodu.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.