Euleks ne preduzima ništa da se nađu krivci

BEOGRAD, 19. jula 2010. (Beta) - Predsednik državne Komisije za nestale Veljko Odalović ocenio je u ponedeljak da je zabrinjavajuće to što Euleks i nadležni organi i pored brojnih svedoka kidnapovanja Srba iz orahovačkog kraja, pre tačno 12 godina, ne preduzimaju nikakve radnje da se kazne krivci.

"Porodice znaju ko je odgovoran, videli su i poznavali te ljude a Euleks i nadležni i pored svedoka ne preduzimaju nikakve korake", kazao je Odalović na konferenciji za novinare Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih na Kosovu i Metohiji.

Predstavnica Udruženja porodica kidnapovanih i nestalih Olgica Božanić izrazila je nezadovoljstvo radom svih pravosudnih organa jer niko nije osuđen za proterivanje, maltretiranje, kidnapovanje i ubistva Srba iako su imena onih koji su to činili poznata.

Božanić je apelovala na nadležne da rasvetle kidnapovanja i odvođenja u logore Oslobodilačke vojske Kosova više od 100 Srba i Roma iz orahovačkog kraja. Prema njenim rečima, slučaj više 100 Srba i nealbanaca iz Orahovca, Velike Hoče, Retimlja, Opteruše i Zočišta, kidnapovanih u julu 1998. godine, ima najviše svedoka.

Pogledajte još