Delta kupila deo Simpovih RK

Pregovori sa inostranim investicionim fondom o prodaji „SI−marketa”

„Simpo“ je prodao deo svoje maloprodajne mreže u Vranju i Bujanovcu kompaniji „Delta“ za 2,8 miliona evra. Radi se o robnoj kući u Vranju, delu Tržnog centra takođe u Vranju, kao i delu Robne kuće u centru Bujanovca. „Delta“ preuzima i jedan broj radnika iz ovih robnih kuća, dok ostali nastavljaju da rade u „Simpu“.

− Prodajom objekata u Bujanovcu i Vranju napravili smo još jedan ekonomski racionalan potez. „Simpo“ je imao predimenzionisanu prodajnu mrežu na jugu Srbije, pa će nam ova prodaja, između ostalog, omogućiti da isti ili veći promet nameštaja ostvarimo uz daleko manje troškove. Sredstva od prodaje biće uložena u povećanje likvidnosti i modernizaciju proizvodnje u „Simpu“ koja je uslov konkurentnosti na domaćem i svetskom tržištu − izjavio je ovim povodom predsednik „Simpa“ Dragan Tomić, uz napomenu da su u vranjskoj kompaniji zadovoljni postignutom cenom.
„Simpo“, na žalost, nije imao para za odgovarajuće održavanje i rekonstrukciju ovih robnih kuća. Tomić je posebno naglasio da „Simpo“ neće odustati od ovakvog pristupa privatizaciji, odnosno traženja partnera koji će razvijati poslovanje, ispunjavati investicione planove za koje sama kompanija nema dovoljno sredstava, a time stvarati uslove za nova radna mesta i obuzdavati iseljavanje s juga Srbije. Podsetio je pri tom na bujanovačku Fabriku kožnih garnitura – danas „Lagado“, potom Komo“ u Vranju – sad „Džesim“, Fabriku vode „Vlasinku“ koji zapošljavaju trostruko više radnika nego pre privatizacije, pored drugih ekonomskih efekata. Istovremeno, povoljno unovčavanje dela imovine kompanije pomoći će finansijskoj konsolidaciji njene matice.

− I prilikom privatizacije „SI− marketa“ polazimo od istih principa. U toku su pregovori sa stranim investicionim fondom i verujemo da će se okončati pozitivno po nas − nagovestio je predsednik „Simpa“, dodajući da se računa s takvom finansijskom moći kupca koja će dosadašnjim radnicima „SI−marketa“ obezbediti bolji životni standard, a građanima nabavku kvalitetnije, a jeftinije robe. I kod prodaje ovog svog trgovinskog lanca „Simpo“ insistira da svi zaposleni u njemu zadrže posao. „Simpo“ je, inače, oglasio prodaju „SI−marketa“ još početkom aprila kad je jedini ponuđač bila beogradska firma „Irva investicije“, ali je iz proceduralnih razloga javni poziv za prikupljanje ponuda ponovljen sredinom maja.
Ova „Simpova“ mreža samoposluga u Srbiji procenjena je na 15 miliona evra. („Pregled“)

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.