Fabregas ne dolazi u Barselonu

BARSELONA, 19. jula 2010. (Beta-AP) - Trener Barselone Pep Gvardiola rekao je da uprava španskog kluba najverovatnije neće uspeti da angažuje fudbalera Arsenala Seska Fabregasa.

Gvardiola je rekao da je iz razgovora sa predsednikom kluba Sandrom Roselijem stekao utisak da su pokušaji da se Fabregas dovede u Barselonu "veoma teški i gotovo završeni i da oko toga nema pregovora".

"Mislim da bi Fabregasov transfer mnogo koštao. Želimo da dođe u Barselonu, ali ako Arsenal ne želi da pregovara, on neće preći na Kamp Nou. Ne znam dokle su stigli pregovori, verujem da ga uprava londonskog kluba želi u svom timu - on je sjajan fudbaler", rekao je Gvardiola.

Međutim, trener Barselone rekao je da nije "ni optimista ni pesimista" po pitanju dolaska španskog reprezentativca na Kamp Nou, uprkos tome što su mnogi engleski klubovi, ali i Real Madrid zainteresovani za njega.

Uprava Arsenala je 2. juna odbila ponudu Barselone za Fabregasa, koji je ranije izjavio da bi iz Arsenala otišao jedino u Barselonu, za
koju je igrao u mladjim kategorijama.

Trener Arsenala Arsen Venger rekao je da ne namerava da pusti 23-godišnjeg Fabregasa, koji je u klub iz severnog Londona došao u
julu 2003. godine.

Pogledajte još