fbpx

Filmom Sretno dijete otvoren filmski program BELEF-a

BEOGRAD, 20. jula 2010. (Beta) - Filmski program Beogradskog letnjeg festivala (BELEF) otvoren je u ponedeljak uveče projekcijom filma "Sretno dijete" Igora Mirkovića i trajaće do 5. avgusta.

Na BELEF-u predstaviće se devet festivala iz regiona, koji neguju kratkometražne niskobudžetne i andergraund filmove koji čine svojevrstan novi filmski talas.

U okviru BELEF-a će biti pedstavljeni Festival filma i video arta "NamaTre Ba", Festival Alternative, Grosman festival filma i vina iz Slovenije, Manaki brothers festival iz Makedonije, u okviru koga će biti prikazan izbor kratkih filmova.

Na BELEF-u će takođe biti predstavljen Festival Balkanima iz Beograda, Trash film festival iz Varaždina, Kratkofil festival iz Banjaluke, kao i Srpski film fantastike, a biće održana i retrospektiva alternativnog i avangardnog filma.

Urednik programa "Otvoren bioskop" Darko Štetin rekao je Beti povodom slogana BELEF-a "Na novom talasu" da prava ideja nije obeležavanje jubileja muzičkog novog talasa već stvaranje mosta između dve buntovne i slobodne generacije: jedne iz 1980-tih, koja je muzička i sadašnje, koja je filmska, a koje bi trebalo da misle slično.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.