PREPORUKA NEDELJE: Siniša Milošević - film, restoran, piće, knjga, serija

Prepoznatljivi baršunasti glas Siniše Miloševića slušamo već 24 godine, koliko je dug njegov staž u medijima, na najpopularnijim radio stanicama u Beogradu i Srbiji. Punih 20 godina priprema filmski magazin Movieland, za radio i brojne TV stanice širom Srbije i regiona, a njegov glas takođe slušamo na televiziji Cinemania i Top kanalu, dok za televiziju N1 realizuje emisiju Movie Top 10. Za kraj jeseni, čitaocima našeg portala preporučuje svoje favorite kada su film, serija, piće, restoran i omiljena knjiga u pitanju.

FILM

- Možda je jedan od prvih filmova koje sam kao klinac pogledao u bioskopu, bila romantična muzička drama "Zvezda je rođena", u kojoj Barbra Strejsend i Kris Kristoferson tumače glavne uloge. Rimejk ovog filma prikazuje se u srpskim bioskopima, a glumačku postavu čine Lejdi Gaga i Bredli Kuper. Ovo je priča o o tragičnoj ljubavi između iskusnog muzičara na zalasku karijere i mlade pevačice u usponu, protkana odličnom muzikom u izvođenju glavnih protagonista.

RESTORAN

- Kada želim da sebi dam oduška i ne razmišljam o kalorijama, moj prvi izbor je restoran "Pink" u Žarkovu. Tu je sve predimenzionirano. Sve, osim cena. Meni je raznovrstan, količina hrane u jednoj porciji je tolika, da se lagano preliva sa tanjira, a ko nije probao njihove krempite, taj ne zna šta je pravi hedonizam. Uz neko bezalkoholno piće, spreman sam da narednih nekoliko sati prebacujem sebi u stilu: "Opet si se preždrao!"

PIĆE

- Ne konzumiram nikada alkohol, nekada sam bio zavisnik o gaziranim pićima, kasnije gustim sokovima, a sada sam shvatio da mi zapravo najviše prija limunada. Litar obične vode, u koju iscedim tri limuna, to je moja svakodnevna doza osveženja, a ukoliko redovno konzumirate ovaj napitak, izgubićete i po koji kilogram. Naravno, nikako ne dodavati šećer, a ako volite, možete da dodate malo nane.

KNJIGA

- Pre 17 godina, napustila nas je jedna od najvećih glumica sa naših prostora, čuvena majka Vuka, odnosno Radmila Savićević. O njoj je nastala i knjiga, "Radmila Savićević – prva i poslednja", u kojoj je autor, moj kolega Dejan Ćirić, ispričao neke, do sada javnosti nepoznate detalje iz njenog života. Takođe, preporučio bih i odličnu knjigu "Savršen kad ne treba", moje koleginice Vesne Zakonović – Arežina, štivo koje će, pre svega dame, "savladati" za tili čas i sa njim se složiti, ali bi bilo pametno i poželjno da ga pročitaju i muškarci.

SERIJA

- Priznajem da sam seriju "Lud, zbunjen, normalan", gledao više puta, i kad god bih na nekom kanalu naleteo na nju, pratio bih iznova. Prošle godine se, iz pera istog autorskog tima, pojavila i serija "Konak kod Hilmije", u kojoj briljiraju Emir Hadžihafizbegović i Tarik Filipović. Ovo je priča koja na humorističan način prikazuje dešavanja u okupiranom Sarajevu tokom Drugog svetskog rata, kroz prizmu kafedžije Hilmije, koji u svom konaku uspeva da hendluje sve zaraćene strane, na svoj specifičan način. Trenutno se druga sezona ove serije prikazuje na Top kanalu.

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još