Libanski dani u restoranu Bled

Beogradski restoran „Bled“ pripremio je za svoje goste pravo gastronomsko putovanje. Krajnja destinacija je Liban, sa jednom od najpoznatijih svetskih kuhinja, a osim kroz hranu posetioci će do 25. jula, imati priliku da duh ove daleke zemlje upoznaju i kroz običaje, muziku i ples.

Na meniju su autentična, tradiconalna jela Libana koju spremaju kuvari restorana „Bled“ koji su prošli obuku kuvara Libanaca.

Liban je oduvek važio za jedinstven spoj istoka i zapada, a njegovu prestonicu, Bejrut, nazivali su "Pariz Orijenta". Tako i kuhinja ove prelepe zemlje Bliskog istoka predstavlja spoj istočnjačkih i evropskih uticaja i poznata je po bogatstvu i raznolikosti. Zahvaljujući obilju voća, povrća, sveže ribe i morskih plodova vrlo je laka i niskokalorična tako da svi oni koji paze na liniju mogu slobodno da se opuste i uživaju u ovim specifičnim mediteranskim specijalitetima.

Da bi doživljaj bio upečatljiviji, četvrtkom i petkom trbušne plesačice svojim izazovnim plesom dočaravaju duh orijenta , toliko verno da lako možete pomisliti da ste zaista u ovoj egzotičnoj zemlji.

U toku promocije u restoranu “Bled” u ponudi su tri menija:
Kombinacija tri hleba "hubuz mix”, tradicionalna salata u sosu od peršuna i Libanski puding, nalaze se u sve tri opcije.
Humus I falafel, ili dimljeni patlidžan u sosu od susama i marinirane trake pilećeg mesa ili riba na žaru pripremljena na specifičan način.

Odlučite sami koja kombinacija najviše odgovara vašem gastronomskom senzibilitetu. Kako god, nećete pogrešiti, jer kažu da niko nije ostao ravnodušan na ove nesvakidašnje specijalitete.

Vina koja prate ovu zanimljivu gastronomsku priču su iz podruma “World od Wine” Živojina Đorđevića.

Cena kompletnog menija uključujući i vino kreće se od 1100 do 1350 dinara.

Dobar provod i gastronomsko uživanje su zagarantovani. Neki će možda biti i razočarni, ali samo zato što tako egzotična putovanja ne traju bar malo duže.

Tekst:Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još