fbpx

Vilovski uputio otvoreno pismo medijima

BEOGRAD, 20. jula 2010. (Beta) - Raščinjeni monah Srpske pravoslavne crkve (SPC) Simeon Vilovski protiv koga se u Srbiji vodi krivični postupak uputio je otvoreno pismo javnosti preko svog advokata Branislava Tapuškovića u kom navodi da su optužbe protiv njega iskonstruisane.

Vilovski koji je nedavno pušten iz ekstradicionog pritvora u Grčkoj nakon sto je Vrhovni sud te države odbio zahtev Srbije za njegovo izručenje, naveo je u pismu da se istražni postupak protiv njega pred sudom u Beogradu "tendeciozno produžava i odugovlači" i da ga srpsko sudstvo goni bez dokaza.

"Od 19. februara do danas tokom istražnog postupka nije učinjeno ništa više od ispitivanja četiri svedoka. Nije naređeno veštačenje za utvrđivanje istinitosti optužbi koje mi se stavljaju na teret", kazao je on ocenjujući da je cilj toga da se što više produžio sudski postupak i u svesti javnosti stvori utisak o njegovoj krivici.

Vilovski je naveo da je od Ustavnog suda Srbije zatražio ukidanje međunarodne poternice. Odlukom Crkvenog suda Vilovski je lišen svešteničkog i monaškog čina i na tri godine isključen iz crkvene zajednice a protiv njega se vodi i istraga u Višem sudu u Beogradu zbog sumnje da je umešan u finansijske mahinacije.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.