PRED BOGOM ĆE MU SAMO ONA BITI ŽENA: Slobodan Radanović ne želi da raskine crkveni brak sa Kijom Kockar

Kija Kockar i Slobodan Radanović su stavili tačku na brak još pre nekoliko meseci, tako što su zajedno otputovali u Zrenjanin i u sudnici potpisali papire kojima je zakonski okončana zajednica kojoj nije bilo suđeno da traje do kraja njihovih života.

Ipak, njih dvoje često u intervjuima ističu da su još uvek venčani pred Bogom, a mnogi se pitaju zbog čega nekadašnji učesnici "Zadruge" odbijaju da se i na ovaj način reše svih spona koje ih i dalje vezuju.

Onaj ko odugovlači sa ovim postupkom je Radanović, o čemu ne prestaje da se priča, a razlog je prilično jednostavan.

Naime, iako je procedura crkvenog razvoda jednostavna, postoji jedna "kvaka", a to je crkveni sud koji određuje koji supružnik je kriv za razvod, pa taj više ne može da se venčava pred oltarom.

Kako je jedan od glavnih razloga preljuba, izvesno je da je Slobodanu crkveni brak sa Kijom bio poslednji, bilo da u njemu ostane ili ne.

Najčešći razlozi za razvod braka po crkvenim propisima su preljuba, zlobno napuštanje, dovođenje u opasnost bivšeg bračnog druga, otpadništvo od vere.

Inače, razvod je veoma jednostavan prema pravilima SPC - na osnovu priložene odluke građanskog suda i pismene izjave oba supružnika o razlozima za razvod crkva izdaje potvrdu da par više nije venčan, a potpisuje je patrijarh, episkop ili sveštenik iz nadležne eparhije.

Izvor: Blic.rs
Foto: sampanjactatica/Instagram

Pogledajte još