Magarac padobranac

MOSKVA, 20. jula 2010. (Beta-AFP) - Ruski izletnici koji su se prošle sedmice odmarali na plaži šokirali su se kada su na nebu iznad Azovskog mora ugledali magarca kako leti padobranom, saopštila je u utorak policija.

Na snimcima ruske televizije vidi se magarac koji ispušta krike dok ga vetar nosi iznad plaže u kozačkom selu Golubitskaja, u regionu Krasnodar. Prema rečima predstavnice za štampu regionalne policije Larise Tučkove, magarac se na nebu našao posle improvizovane reklamne kampanje kojom je nekoliko ruskih preduzetnika pokušalo da privuče izletnike na svoje privatne plaže. Neobična scena privukla je pažnju policije, koja je nekoliko dana kasnije obaveštena o "letećem magarcu" i otvorila istragu o tom slučaju.

"Magarac je urlao, a deca su plakala. Niko nije bio dovoljno pametan da pozove policiju", kazala je Larisa Tučkova. Očevici magarećeg leta fotografisali su neobičnog padobranca i pozvali novinara lokalnog lista, dodala je. Magarac je odleteo toliko visoko da su deca koja su se zatekla na plaži plakala i pitala roditelje "zašto su tako malog psa zakačili za padobran", piše list Taman. "Magarac je sleteo grubo. Padobran ga je vukao nekoliko metara u moru, a potom je polumrtav stigao do obale", navodi list.

Pogledajte još