fbpx

Plate i penzije treba da ostanu zamrznute

BEOGRAD, 20. jula 2010. (Beta) - Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je u utorak da plate budžetskih korisnika i penzije treba da ostanu zamrznute do aprila 2011. godine, kao što je i predviđeno dogovorom Srbije i MMF-a.

"Odmrzavanje plata i penzija pre predviđenog roka, koje predlaže ministar ekonomije Mlađan Dinkić, biće tema predstojećih razgovora povodom nove revizije kreditnog aranžmana Srbije sa MMF-om, u avgustu", rekao je Lisovolik novinarima u Privrednoj komori Beograda.

On je istakao da bi povećanje plata i penzija do kraja ove godine uticalo na povećanje budžetskog deficita ukoliko se ne bi povećali porezi, a na šta Vlada sada nije spremna.

Lisovolik je rekao da je optimista kad je u pitanju privredni rast Srbije, ali da srpska privreda neće imati veću korist od globalnog ekonomskog oporavka. "Srpski brod ne tone, ali je u plićaku", rekao je Lisovolik u Privrednoj komori Beograda na skupu "Srpska privreda godinu dana kasnije - viđenja i preporuke MMF-a za 2011. godinu".

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.