Fabrika „Partizan“ radi posle sedam godina

Fabrika za proizvodnju i preradu kože „Partizan“ juče je, posle sedam godina, počela da radi i nastaviće saradnju s partnerima iz Italije i Španije, najavio je generalni direktor te firme Slavoljub Rakić.

Rakić, koji je 2004. godine na aukciji za 80.000 evra kupio tu fabriku, koja nije radila od maja 2001. godine, istakao je da su na posao pozvani svi radnici, od kojih nijedan nije dobio otkaz posle prodaje firme i dodao da će uskoro biti zaposleno još 50 radnika.

Novi vlasnik „Partizana“ u ime konzorcijuma istakao je da je od aukcijske prodaje u tu firmu investirano oko 50 miliona evra. 

Prema rečima Rakića, koji je i predsednik Upravnog odbora akcionarskog društva „Partizan“, nakon rekonstrukcije koja je dobro obavljena obnoviće se saradnja sa grupom starih strateških italijanskih i španskih partnera, da bi se nadoknadio nedostatak obrtnih sredstava. 

Ponovno pokretanje proizvodnje u „Partizanu“ obeležila je porudžbina HTZ opreme za inostranstvo u vrednosti od 2,5 miliona evra, a stvoreni su i uslovi za efikasnu preradu 15 tona sirove kože na dan, precizirao je generalni direktor. On je podsetio da je ta fabrika kupljena sa dugom od 134 miliona dinara i naglasio da se finansijske obaveze prema radnicima, koji su još uvek na minimalcu, ispunjavaju „prema utvrđenoj dinamici“. („Pregled“)

Pogledajte još