Nema potrebe da se raspravlja o Kosovu

BEOGRAD, 20. jula 2010. (Beta) - Poslanici vladajuće koalicije izjavili su u utorak da Srbija ima utvrđenu platformu o Kosovu koju je potvrdio i parlament i koju neće menjati i ocenili da nije potrebno da Skupština raspravlja o Kosovu posle saopštavanja mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Sazivanje sednice parlamenta o Kosovu zatražile su Demokratska stranka Srbije i Liberalno demokratska partija (LDP).

Šefica poslaničke grupe Za evropsku Srbiju Nada Kolundžija rekla je novinarima da će naredni koraci vlade kada je reč o Kosovu biti poznati posle odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu, i istakla da je sigurna da se politika vlade prema Kosovu neće menjati.

Šef poslaničke grupe Socijalistička partija Srbije - Jedinstvena Srbija Branko Ružić rekao je da sednica parlamenta o Kosovu koju traži opozicija ni na koji način ne može uticati na već "utemeljenu, usvojenu i uspešnu platformu Vlade Srbije, koja će za rezultat imati jaku diplomatsku ofanzivu".

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stanke Dragan Todorović ocenio je da je neophodna sednica skupštine o Kosovu pre donošenja odluke Međunarodnog suda pravde u Hagu o Kosovu kako bi se Vladi Srbije dale neke smernice kako da se ponaša posle davanja mišljenja.

Pogledajte još