Za sredu, 21. jul 2010.

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevnici na naslovnim stranama danas uglavnom pišu o sukobu unutar kompanije Delta i predstojećem mišljenju Međunarodnog suda pravde (MSP) o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova.

ALO - List piše o međusobnom poklanjanju knjiga predsednika Srbije i Hrvatske Borisa Tadića i Ive Josipovića pod naslovom "Ivo pokopao Borisa!".

BLIC - "Pravi rat oko 'Jugohemije'", naslov je teksta o sukobu Milke Forcan i Miroslava Miškovića. Otkriće u Feliks Romulijani: "Pronađena skulptura boginje Dijane u lovu". O najavljenim promenama na čelu fudbalske reprezentacije: "Karadžić napisao otkaz Antiću u tri tačke".

VEČERNJE NOVOSTI - Pod naslovom: "Završna reč vlade", list navodi da su male šanse da skupština raspravlja o mišljenju MSP o Kosovu, nego da će poslednju reč o tome dati ministri na sednici Vlade Srbije. Pod naslovom: "Rak još brži od zračenja", list prenosi mišljenja načelnika radioloških službi o stanju u njihovim ustanovama.

DANAS - O izjašnjavanju MSP-a o Kosovu: "Jeremić dolazi u Hag, Hiseni je već stigao". Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić u intervjuu listu najavljuje novu posetu Briselu: "Kod Filea i na jesen". O mogućnosti da Mišković prenese poslovanje u inostranstvo: "Mišković kao novi Karić".

KURIR - "Milkin muž traži zabranu prodaje Maksija!", o tome da je muž doskorašnje saradnice predsednika kompanije "Delta holding" Milke Forcan, Branko Foran podneo zahtev o obustavi prodaje Maksija. "Dečacima čupali noket!", list piše da su srednjoškolci u Zrenjaninu zalostavljali mlađe dečake.

POLITIKA - Pod naslovom: "I region čeka stav Međunarodnog suda pravde", list piše o tome da su susedne države za sada uzdržane od komentara uoči usvajanja mišljenja MSP o Kosovu. "Borba oko Kosova je bitka za sever", naslov je intervjua sa bivšim šefom UNMIK-a za sever Kosova Džerardom Galučijem. O uspostavljanju službe komunalne policije: "Uvođenje komunalnog reda počinje od glavnog grada".

PREŠ - "Američki pakleni plan", naslov je teksta u kojem list navodi da će Amerika posle odluke Međunarodnog suda pravde nagovoriti još 40 država da priznaju Kosovo. O zapletu u Fudbalskom savezu Srbije: "Antić odlazi ako FIFA ne ukine kaznu".

PRIVREDNI PREGLED - "Srpska privreda - nasukani brod", o stavu predstavnika MMF-a u Srbiji Bogdana Lisovika. "Terminska kupovina štiti od deviznog rizika", piše list.

Pogledajte još