Otvoren olimpijski bazen u Smederevu

SMEDEREVO, 20. jula 2010. (Beta) - Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević otvorio je u kompleksu Sportskog centra olimpijski bazen čija je izgranja planirana 60 godina, a izgrađen je za nepunih sedam meseci.

Otvaranju bazena olimpijskih razmera prisustvovala je vaterpolo reprezentacija Srbije sa predsednikom Saveza Veliborom Sovrlićem i članom Upravnog odbora, gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom.

Gradonačelnik Smedereva je na otvaranju rekao da je Smederevo izgradilo najveći bazen u Srbiji i da ima najlepšu sportsku dvoranu.

Bazen je planiran gotovo 60 godina, a sportska dvorana, koja je otvorena ranije ove godine, građena je 11 godina.

"Bilo bi sjajno kada bi se u ovoj zemlji malo manje izdvajalo za fudbal i malo manje pravili fudbalski tereni, a malo više ovakvi bazeni. Danas Smederevo ima bazen gde može više ljudi da navija za naše momke nego Beograd", rekao je Đilas.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbija Velibor Sovrlić izrazio je nadu da će otvaranje bazena biti početak razvoja vaterpolo sporta u Smederevu i da će narednih godina taj grad uživati u velikim takmičenjima u tom bazenu.

U Sportskom centru otvorena su tri bazena, od kojih je najmanji za najmlađe, neznatno većih dimenzija za obuku neplivača i bazen olimpijskih razmera.

Od sutra će radno vreme bazena biti od 10.30. Pojedinačna ulaznica je 150 dinara, u pretplati će 30 ulaznica koštati 3.000 dinara. Deca do sedam godina koristiće bazen besplatno.

Planirana je i obuka za neplivače koja će početi 1. avgusta. Obuka za neplivače biće svakog dana po dva sata.

Pogledajte još