Uhapšen bivši finansijski direktor Puteva Srbije

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Bivši finansijski direktor Javnog preduzeća "Putevi Srbije" i jedan od osumnjičenih da je organizator drumske mafije Miloš Nedeljković (50) uhapšen je u Budvi na osnovu poternice Interpola Srbije i u toku je postupak njegove ekstradicije, rečeno je u sredu ujutru agenciji Beta u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Nedeljković je uhapšen na osnovu informacije srpske policije o njegovoj lokaciji, a Interpol Srbije je poternicu za njim raspisao po nalogu Višeg suda u Beogradu.

Specijalni sud je krajem prošle godine 41 osobu proglasio krivom jer su od 1. jula 2004. do 14. maja 2006. na naplatnim rampama autoputa Beograd-Niš izdavali duple kartice za naplatu putarine i priznanice koje nisu evidentirane i tako oštetili JP Putevi Srbije za šest i po miliona evra.

Sudija Vladimir Vučinić rekao je da sud smatra da prvooptuženi Milan Jovetić, drugooptuženi Živojin Đorđević i Zoran Nedeljković, koji se ubio u istrazi, nisu jedini organizatori kriminalne organizacije i da su ostali organizatori, koji su "iznad Jovetića", nažalost, ostali nepoznati.

Na sednici Odbora Skupštine Srbije za bezbednost u oktobru 2007. godine poslanik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović tvrdio je da Miloš Nedlejković ima dokaze koji terete organizatore na višem nivou.

Pogledajte još