SUZE SA ZVEZDA PADAJU: Boki Perić u ulozi Neše Leptira u novom spotu "Nevernih beba"! (VIDEO)

Tekst pesme "Suze sa zvezda padaju" Nenad Radulović - Neša Leptir napisao je u poslednjim danima života na lekarskom receptu, pre 28 godina, neposredno pred smrt. Porodica ga je čuvala svih ovih godina, čekajući trenutak da poslednje reči umetnika koji je svojim duhom večitog dečaka, harizmom i neprolaznim pesmama ostavio neizbrisiv trag na muzičkom nebu nekadašnje države, podeli sa svima koji će se na ovaj način prisetiti nekih lepših i sigurno srećnijih vremena a koji su voleli "Poslednju igru leptira".

Velika čast ali i ogromna odgovornost pripala je Milanu Đurđeviću, kompozitoru, pijanisti i frontmenu benda "Neverne bebe".

- Ovaj trenutak za mene je mnogo više od jedne pesme i trenutne inspiracije, ovo je pre svega omaž velikom umetniku ali i način da se vratimo pravim vrednostima i onima čija je identifikacija njihovo delo. Čitava stvar ima veoma veliku emotivnu snagu i doživljavam je kao jednu vrstu ispit za sve – jesmo li zaista toliko otupeli, zaboravili na emocije i to da svaki dan života vredi jedino ako se sa nekim podeli koliko god nam bilo teško u svakodnevnim ali i onim situacijama koje su životno potresne ili bezizlazne, kako nam se često čini. Ova pesma je, uz podsećanje na Nešinu tragičnu sudbinu i prerani odlazak,velika poruka života i radosti jer je on u sebi nosio i nesebično delio baš to, potpuno autentično i iskreno – kaže Đurđević.

U spotu koji oslikava jedan od poslednjih dana Nešinog života, u tajnom odlasku iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka koga glumi 14–godišnji Nikola Radulović, Nešin bratanac i budući glumac, Neša radi stvari koje je voleo: vozi plavi bicikl široko raširenih ruku, sanjari pored vode, obilazi pozorište DADOV i, kako je govorio, svoju drugu kuću, Radio Beograd. Izuzetno emotivno, Nešin lik dočarao je jedan od najpopularnijih glumaca mlađe generacije Bojan Perić, koji u spotu nosi originalnu garderobu Neše Leptira, njegov sat, čita knjigu koju je poslednju pročitao u bolnici, "Tibetansku knjigu mrtvih".

- Na prvo slušanje pesme koju su "Neverne bebe" uradile po Nešinom tekstu, bila mi je apsolutno jasna slika svega što bi trebalo da se desi u spotu. Pesma nosi takvu emociju i toliko je prijemčiva na prvo slušanje da je moje bilo samo da je ponavljam u sebi dok smo snimali i rešenja su sama dolazila - rekao je Perić.

Nenad Radulović preminuo je u februaru 1990. u 31. godini života a iza sebe je ostavio vanvremenske hitove koje i dan danas vole sve generacije: "Grudi moje balkanske", "Nataša", "Jeleni umiru sami", "Taksi", "Vrati se", "Srce od meda" i druge.

Autor: Nadlanu.com
Foto: NEVERNE BEBE - YouTube/PrintScreen

Pogledajte još