KAD DR ZAPEVA: Istaknuti izvođač Ivica Stančić priprema nove pesme!

Ivica Stančić, dugogodišnji vokalni solista Radio Televizije Srbije i Radio Beograda, inače po profesiji doktor stomatologije, koji je stekao i zvanja, magistar i doktor stomatoloških nauka, ovih dana najavljuje pripremanje materijala za novi album kojim će obeležiti 15 godina svog rada i stvaralaštva. Tim povodom često je gost u mnogim gledanim emisijama medijske mreže Srbije. Predstavljanjem najlepših pesama Srbije i Balkana, nastoji da otrgne nematerijalno kulturno nasleđe od zaborava.

Dr Stančić poznati je profesor Stomatološkog fakulteta u Beogradu. Pored toga, svoju solističku karijeru započeo je radom sa muzičkom urednicom Nenom Kunijević. Za svoj novi muzički album kako kaže, priprema najlepše tradicionalne izvorne pesme, starogradske bisere i romanse. Pesme su snimane prethodnih godina u zgradi Radio Beograda uz pratnju orkestara u saradnji sa redakcijom narodnih ansambala. Njegov put ka muzici se odvijao od ranog detinjstva, te je svoje pevanje usavršavao kod mnogih istaknutih umetnika i predstavnika umetničke scene nekadašnje Jugoslavije. Aktivnim gostovanjima na koncertima i kulturnim manifestacijama Srbije i ostalih zemalja, nastoji da otrgne od zaborava nematerijalno kulturno nasleđe minulog doba, jer samo čestim izvođenjem manje poznatih, arhaičnih numera i pozitivnom interakcijom sa publikom pesma u narodu može opstati. Publika ga je mnogo puta slušala u velikoj dvorani Kolarčeve Zadužbine, Kombank Dvorani (Dom Sindikata), Domu Vojske Srbije, Narodnom pozorištu, muzejima i drugim centrima za kulturu i obrazovanje.

Iako sam se profesionalno maksimalno ostvario u nekim drugim vodama, muzika je uvek bila moja prva ljubav, hobi. Srećan sam što nakon toliko godina umetničkog rada i doprinosa gledanim emisijama i koncertima gospođe Nene Kunijević i Radio Televizije Srbije, pripremam muzički album sa najlepšim pesmama Balkana, u nadi da ostane nama i budućim generacijama. Baviti se izvođenjem izvorne – starogradske muzike, naročito na Javnom servisu je velika odgovornost bila svih godina unazad, ali i satisfakcija za dalji rad. Osmesi i dugotrajni aplauzi publike na solističkim nastupima mi pružaju podstrek da negujem kulturno blago – izjavio je dr Stančić i dodao:

Album će sadržati pesme koje sam interpretirao prethodnih 15 godina, ali mnoge od tih pesama nisu objavljivanje na nosačima zvuka ili čak nisu izvođene decenijama. Trudio sam se da budu oplemenjene novom energijom i ličnim interpretativnim nadahnućem.

Čovek koji je dao veliki doprinos estradnoj delatnosti Jugoslavije violinista Žarko Milanović je jednom prilikom izjavio:

Dr Stančić je izuzetan muzikalni mladi pevač, prefinjenog sentimenta i velikih vokalnih sposobnosti, prepoznatljivi interpretator gradskih pesama i romansi. Naslednik Slavka Perovića!

Foto: Promo

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.