LAGUNA PREDSTAVLJA: "Kraj samoće" - Benedikt Vels

Foto: Laguna/Promo

"Kraj samoće" je remek-delo jednog od najvažnijih mladih pisaca savremene nemačke književnosti. Dirljiv roman o suočavanju sa gubitkom i samoćom i pitanjem šta je u čoveku trajno i nepromenljivo. Ali, pre svega, to je velika ljubavna priča.

Žil i njegovi brat i sestra potpuno su različiti. Njihovo detinjstvo protiče bezbrižno, ali kad im roditelji poginu u saobraćajnoj nesreći, ovaj udarac sudbine ostavlja dubok trag u njihovim životima. Iako је sve troje završilо u istom internatu, svako od njih nastavlja svojim putem. Oni žele da ponovo steknu poverenje u život i ljubav prema drugim ljudima. Poslovni uspeh daje im spoljašnju sigurnost i samopouzdanje, ali da li će uspeti da se zaista oporave?

Benedikt Vels je za roman "Kraj samoće" dobio Književnu nagradu Evropske unije.

- Vels pažljivo tka tri decenije porodične istorije, stvara zanimljive, psihološki uverljive junake i nezaboravne slike. Izuzetno moćan porodični roman - piše "Der Tagesspiegel".

Benedikt Vels rođen je 1984. u Minhenu. Od šeste godine započinje njegov boravak u tri bavarska internata. Opredelio se da ne studira, već da se posveti pisanju. Njegov zapažen prvenac "Bekovo poslednje leto" objavljen je 2008. i za njega je dobio Bavarsku nagradu za podršku umetnosti, a 2015. po njemu je snimljen i film. Roman "O okončanju samoće", baš kao i njegovi prethodni romani, nalazi se na bestseler listama. Živi u Berlinu.

Roman „Kraj samoće“ možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još