Otvorena industrijska zona u Zrenjaninu

ZRENJANIN, 21. jula 2010. (Beta) - U Zrenjaninu je u sredu otvorena industrijska zona "Jugoistok-Ečka" čiju je izgradnju Evropska agencija za rekonstrukciju (EAR) finansirala sa četiri miliona evra, Grad Zrenjanin sa više od milion evra, dok je iz NIP-a izvojeno 27 miliona dinara.

Predsednik Srbije Boris Tadić, koji je otvorio industrijsku zonu, istakao da je izgradnja takvih zona preduslov da se otvore nova preduzeća, što znači i nova radna mesta, odnosno egzistenciju za građane i njihove porodice.

On je istakao da su za stabilnost ekonomskog razvoja i za razvoj tehnologije mala i srednja preduzeća od izuzetnog značaja i dodao da "mreža takvih preduzeća obezbeđuje budućnost i stabilnost".

"Mi danas ulazimo u jednu novu fazu kada je potrebno podizati izvoz, jer zemlje koje imaju izvozno orijentisanu ekonomiju, za razliku od Srbije, lakše i brže izlaze iz krize. Zbog toga bih gradonačelniku i opštinskim vlastima sugerisao da insistiraju na tome, da u ovu industrijsku zonu dovode kompanije koje su izvozno orijentisane", dodao je predsednik Tadić.

Pogledajte još