Članovi Odbora podržali Paradu ponosa

BEOGRAD, 21. jula 2010. (Beta) - Članovi skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost podržali su u sredu održavanje Parade ponosa u Beogradu i najavili da će država učiniti sve da osigura bezbednost skupa.

"Ne smemo da dozvolimo da neke manjinske ekstremne grupe ovaj put odnesu pobedu. Ali i vama i nama je jasno da nad tim grupama ne drži kontrolu ni policija, ni službe bezbednosti, ni poslanici", rekao je na sastanku članova Odbora za odbranu i bezbednost i predstavnika Gej strejt alijanse u parlamentu predsedavajući Odboru Dušan Bajatović.

On je kazao da će te ekstremne grupe imati svoje delovanje, ali da je ovaj put na organima države Srbije da do kraja osiguraju bezbednost skupa. Bajatović je istakao da vladajuća elita kao i veći deo opozicije podržava održavanje Parade ponosa. Poslanik Sandžačke demokratske partije (SDP) Meho Omerović izjavio je da je država "na ispitu" i da se mora poslati poruka građanima da će biti sprečeni ekstremisti i nasilnici u narušavanju bezbednosti skupa jer oni "ne smeju biti jači od države".

Predstavnici Gej strejt alijanse poručili su da Parada ponosa ovaj put mora da bude uspešna, što znači da bezbednost skupa treba sprovesti do kraja.

Pogledajte još