PREPORUKA NEDELJE: Vuk Jovanović – serija, film, vino, predstava, koncert

Povodom obeležavanja sto godina od završetka Prvog svetskog rata reditelj Predrag Gaga Antonijević snimio je "Zaspanku za vojnike", potresno svedočanstvo o srpskim junacima koji su, kao i hiljade drugih, doprineli da slava srpske vojske postane besmrtna. Glavnu ulogu u filmu tumači mladi glumac Vuk Jovanović koji je ponosan na prvu rolu s obzirom na to da mu je predak bio u vojsci Živojina Mišića. Vuk ističe da je film "ekranizovana čitanka" budućim naraštajima, a posebno ističe da publika veoma emotivno reaguje na scene filma, tako da je, tokom premijere, jedva ostao profesionalan i potrudio se na ne zaplače.

Našim čitaocima preporučuje omiljene domaće serije, film u kojem je ostvario upečatljivu ulogu, vino, predstavu, a za kraj omiljeni koncert Sergeja Ćetkovića u čijoj numeri "Pogledi u tami" mogao bi da uživa danonoćno.

Foto: Promo

SERIJA

- Zadržao bih se samo na našem "tržištu", imam i razlog – na prvom mestu definitivno "Ubice mog oca", a potom zaista za svaku pohvalu "Koreni", "Jutro će promeniti sve", "Žigosani u reketu" i "Senke nad Balkanom". "Ubice moga oca" predstavljaju najbolju krimi seriju snimljenu kod nas, na svetskom nivou, a mislim da će gledaoci biti poprilično iznenađeni sadržajem trećeg dela.

Foto: Promo

FILM

- Remek delo Gage Antonijevića "Zaspanka za vojnike". Bila mi je ogromna čast što sam na kastingu, od preko dvesta mladih glumaca, odabran za centralnu ulogu. Film se nadovezuje i na moj život, jer je moj pradeda bio slične sudbine kao lik poručnika Aleksandra, koga tumačim u filmu, a slične su i okolnosti u kojima gine moj filmski junak sa pogibijom pradede. Samo snimanje ostaće mi u sećanju i po nezgodi, jer me je beli konj, koga sam jahao, udario posred čela, tako sam zaradio blaži potres mozga. Međutim, sve to sam zaboravio tokom frenetičnog aplauza publike na premijeri i pohvala koje i dalje stižu od ljudi iz struke.

Foto: Ilustracija/Pixabay.com

VINO

- Nisam neki enolog ali preporučujem domaći roze iz Paštrovića, takozvana "lisica". Naravno uz ovaj Jadranski ambijent, jer se jedino ovde bude sva čula.

Foto: Promo

PREDSTAVA

- "Atelje 212", predstava "Detroit", reditelja Olega Novkovića. Komad "Detroit" kroz priču o komšijskim odnosima dva para – čije se staležne i kulturne razlike, malograđanske stege i želje za slobodom nalaze u sukobu – prikazuje promene izazvane propadanjem sistema vrednosti Sjedinjenih Američkih Država danas. Pošto se i kod nas prave vrednosti sve više dovode u pitanje, preporučujem mladim ljudima da uvide šta je dobro, a šta loše kako bi na osnovu sopstvenog iskustva izgradili svoju vrednosnu lestvicu.

KONCERT

- Koncert koji ću pamtiti je klapa Who See na Durmitoru u okviru festivala "Tri kanjona". Neverovatna energija, nezaboravan pejzaž i kristalno vidljiv Mlečni put, eto preporučujem i ljubiteljima astronomije da posete Trsu, Pišče, Nedajno... Neće se pokajati, garantujem!

Autor: Mario Badjuk
Foto: Privatna arhiva

Pogledajte još