Pokušao da udavi sudiju, 27 mečeva van terena

SANTJAGO, 22. jula 2010. (Beta-AFP) - Jedan paragvajski fudbaler koji igra u drugoj čileanskoj ligi, dobio je zabranu igranja na 27 mečeva pošto je pokušao da udavi sudiju koji mu je dao drugi žuti karton.

"Sam fizički napad nosi zabranu igranja na 20 mečeva, čemu je dodato pet za pokušaj davljenja sudije i dva za žuti karton", kazao je Anhel Boto, predsednik disciplinskog suda čileanske nacionalne fubalske federacije. "Kazna se odnosi na nacionalni šampionat", rekao je Boto, ali i pecizirao da "prema pravilima međunarodne fudbalske federacije, igrač kaznu služi gde god da se nađe".

Incident se dogodio u naelektrisanoj atmosferi. Nekoliko minuta pre njega, sudija Marselo Miranda dosudio je tri puta penal u korist protivnika tima Hosea Pedrosa koji je pre toga vodio sa 1-0. Nedugo zatim, Pedroso je načinio oštar faul nad igračem protivničkog tima, zbog čega je dobio drugi žuti karton. Potom je uhvatio sudiju za vrat i počeo da ga guši, a njegovi saigrači su ih brzo razdvojili. Uprkos njihovim pokušajima da ga smire, Pedroso je ponovo uhvatio sudiju za vrat, a potom su ga sa terena odveli policajci. Posle poraza njegovog tima od 3-0 i kazne, Pedroso je odlučio da napusti Čile i vrati se u rodni Paragvaj.

Pogledajte još