U SUSRET 50. IZVOĐENJU: Izložba fotografija iz baleta "Krcko Oraščić" u SNP-u

Jedan od najizvođenijih i najlepših baleta na muziku Petra Iljiča Čajkovskog "Krcko Oraščić", bajkovita priča E. T. A. Hofmana i Aleksandra Dime Sina, već je sedam godina na repertoaru Srpskog narodnog pozorišta.

Od premijere, koja je bila u decembru 2011. godine, do sada, pogledalo ju je skoro 40.000 gledalaca. Ovaj balet jedinstven je i po tome što se izvodi najviše puta u sezoni, čak 8 puta, na sceni SNP-a, a 27. decembra biće izveden 50. put.

Tim povodom, Balet će upriličiti prigodnu izložbu fotografija iz ove predstave, a postavku će publika moći da pogleda u donjem foajeu scene "Jovan Đorđević" od 21. decembra i trajaće do kraja godine.

Publiku ovog meseca očekuje šest izvođenja: 21, 22, 26, 27. (50. izvođenje) i 29. decembra s početkom u 19.00 časova i 31. decembra s početkom u 12.00 časova. Interesovanje publike je veliko jer je reč o baletu kojim se, na svetskim baletskim scenama pa tako i u SNP-u, tradicionalno najavljuju i obeležavaju zimske radosti i magija novogodišnjih praznika.

Izvor: SNP
Foto: SNP

Pogledajte još