“HORIZONTI”: Dugometražni film Svetislava Dragomirovića od večeras u bioskopima

Igrani film “Horizonti”, reditelja i scenariste Svetislava Dragomirovića 20. decembra stiže u bioskope širom Srbije.

Svetislav se aktivno bavi filmom od 2011. godine kada upisuje Akademiju umetnosti u Beogradu. Napravio je nekoliko kratkih dokumentarnih filmova, a “Horizonti” su njegov prvi dugometražni igrani film.

Ovo ostvarenje je prikazano na Filmskom festivalu u Kairu, kao i na festivalima u Montrealu i Kotbusu u Nemačkoj. Na filmskom festivalu u Sopotu je Jovani Gavrilović koja glumi Jovanku, dodeljena nagrada “Mira Stupica” za najbolju glumicu.

Film prikazuje kako jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu u komplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlja ozbiljne posledice na preživele.

Dugometražni igrani film “Horizonti” nastao je u produkciji Akademije umetnosti u Beogradu, Cinnamon Films i Gray Tree Film, a uz podršku Filmskog Centra Srbije koji je ovo ostvarenje podržao u kategoriji završnih studentskih filmova.

Uloge u “Horizontima” tumače Gojko Baletić, Slobodan Beštić, Jovana Gavrilović, Stefan Bundalo, Nebojša Rako, Boris Pingović, Nikola Stanimirović, Nikola Arsić, Branka Šelić, Janko Cicka i Dušan Dragomirović.

Izvor: Promo
Foto: Promo

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.