ДOČEK 2019. na pet lokacija u gradu

Novosađani ispraćaju 2018, a dočekuju Novu godinu uz svetske i regionalne muzičke zvezde. Manjifiko, dr Nele Karajlić i svetski poznati majstori elektro zvuka Filatov i Karas nastupima na Trgu slobode u najluđoj noći nastavljaju koncept Дoček koji obuhvata proslavu dve nove godine, po gregorijanskom i julijanskom kalendaru.

Autentični Manjifikovi disko-šlageri otvoriće program i pokrenuti dobru atmosferu uz hitove iz filmova „Montevideo, bog te video“ i „Montevideo, vidimo se!”, serije „Senke nad Balkanom“ kao i sa njegovog poslednjeg albuma „Charlatan de Balkan“.

Ponoć će Novosađani dočekati uz doktora koji leči razum, dr Neleta Karajlića, čija će neverovatna energija i kreativnost biti zanimljiv spoj na bini sa kvartetom kamernog orkestra Kamerata Akademika, prvakinjom Opere Srpskog narodnog pozorišta Jelenom Končar kao i horom Akademskog kulturno-umetničkog društva „Sonja Marinković“.

Spajajući elemente visoke kulture sa popularnom i masovnom, ljubitelji elektronske muzike, đuskaće uz DJ dvojac koji obara sve svetske top liste. Di džejevi Filatov i Karas poslednjih godina osvojili su publiku svojim elektro-hitovima koji pokreću na ples. Uz „Time Won’t Wait“, hit koji broji više od 70 miliona pregleda na platformi you tube, hit „Don't be So Shy“ koji je nedeljama bio na vrhu top lista u preko 17 zemalja Evrope i obradu hita iz osamdesetih „Tell it to my heart“ koji je postigao više od 40 miliona you tube pregleda, hitmejkeri nesumnjivo će napraviti dobru žurku u Novom Sadu.

Magija Дočeka 2019. širiće se na još četiri lokacije u gradu!

Na Trgu republike publika će uživati uz bend koji je trenutno jedan od najpopularnijih u našoj zemlji, „Irie FM“, a publika na Trgu republike imaće priliku da čuje i finaliste TAKT festivala – akustičnog kompozitorskog takmičenja održanog u organizaciji Asocijacije Kulturanova.

Lokacija koju ljubitelji džez pravca ne bi trebalo da propuste je definitivno kulturna stanica Svilara u kojoj će nastupiti Pjotr Damasjevič, džez umetnik koji dolazi u Novi Sad u sklopu „Plants AiR“ („Umetnik u gostima“) rezidencijalnog programa Fondacije „Novi Sad 2021“.

Za najmlađe Novosađane Дoček 2019. biće tradicionalno organizovan u bajkovitom Dunavskom parku i prvoj kulturnoj stanici Eđšeg. U Dunavskom parku uz muziku, predstavu, povorku najlepših novogodišnjih maski i najluđu novogodišnju žurku uz animatore mališani će moći da uživaju tokom dana, dok će od 16 sati u kulturnoj stanici Eđšeg biti izveden mjuzikl za decu „Bah jezdi na kamili". Mjuzikl je nastao u sklopu saradnje

Fondacije „Novi Sad 2021“ i GIPAK akademije za mlade iz SAD-a, a izvešće ga internacionalna trupa sačinjena od umetnika iz Kine, Sjedinjenih Američkih Država kojima će se pridružiti i novosadski mali umetnici.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još