VREME JE ZA UŽINU: Zdravi međuobroci pomoći će vam pri gubljenju težine

Užine, odnosno vreme u kome među obrocima samo usput “grickamo” nešto, verovatno su najveći neprijatelji pri gubljenju težine, svakome od nas. Problem je u tome, što u periodu između dva obroka, najčešće posegnemo za nezdravim grickalicama, ali ako bismo tu naviku promenili i kao užinu uključili zdrave, male obroke, možda bismo još efikasnije gubili na težini, jer bi ubrzali metabolizam, kroz režim ishrane koji se sastoji od pet manjih obroka.

Evo nekoliko saveta za zdrave grickalice, koje mogu biti idealna užina, ako želite da smršate:

1. Miks orašastih plodova

Napravite miks od badema, oraha, indijskog oraha, lešnika i pečenog kikirikija, kome ćete dodati i malo suvog voća. Pojedite šačicu ovih namirnica i bićete siti do ručka, ali ne preterujte, jer iako spada u zdravu užinu, koštunjavo voće je veoma kalorično.

2. Prirodni vočni jogurt

Umesto da kupite voćni jogurt prepun šećera, ubacite u jogurt sveže voće i izmešajte, kako biste dobili puniji ukus voća, a izbegli veštačke zaslađivače.

3. Jaje i tost

Ova upola manja porcija doručka, biće idealna užina, ako ste veoma gladni i potrebno vam je nešto što će vas držati sitim do ručka. Na vama je da odlučite da li ćete pojesti kuvano ili pečeno jaje uz parče tost hleba, ali bitno je da pojedete samo jedno jaje, jer se ipak radi o međuobroku, koji bi količinski trebalo da bude manja porcija od regularnog doručka.

4. Kokice

Kokice su idealna užina, koja ne goji. Uz to, možete koristiti razne začine, kako biste dobili zanimljiviji ukus svojih homemade kokica.

Izvor: Lepota/Zdravlje
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još