OSUMNJIČENI ZA PLJAČKE ZLATARA

BEOGRAD, 06. septembar 2007. (FoNet) - Beogradska policija je privela istražnom sudiji Branislava M (20) iz Beograda i Žarka M. (36) iz Čačka, zbog osnovane sumnje da su opljačkali veći broj zlatara, menjačnica, kladionica i drugih prodajnih objekata u glavnom gradu, Obrenovcu i Pančevu, saopštilo je danas Minstarstvo unutrašnjih poslova.

Oni se terete da su od marta do avgusta, koristeći pogodan momenat, ulazili u zlatare, menjačnice, kladionice i druge prodajne objekte i uz pretnju pištoljem, od radnika oduzimali veću količinu zlatnog nakita i novca.

Prema navodima policije, oni su na taj način opljačkali zlataru "Majdanpek" u Krunskoj ulici i "MD" u Pančevu, menjačnice "Noks" u Mekenzijevoj ulici i "Aleksandar" u Obrenovcu, kladionicu "Golden gold" u Hadži Milentijevoj ulici, kao i STR "Sneža" u Mačvanskoj ulici.

Policija je, prilikom pretresa stana u Sarajevskoj ulici, u kome je neprijavljeno boravio Žarko M. pronašla pištolj sa osam metaka, čime je on izvršio i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pogledajte još