Električni Orgazam

Kultni rok bend devedesetih. Scena tada bila je šarenolika. Ovaj bend davao je snagu da je sirovi rok u doba folka moguć. Tekstovi puni čistog dečačkog duha, energija koja pokreće, Gile koji pleni svojom pojavom - sve je nekako bilo super u vezi s ovim bendom. Sada, skoro dvadeset godina kasnije, oni su i dalje tu, skoro "zamrznuti u vremenu".

Električni orgazam nije odmah krenuo na hitove, već je u prvom delu koncerta više potencirao balade.

Publika je pevala uglas "Mentalno", a ovacije je doživela stara "Igra rokenrol cela Jugoslavija". Simpatična je bila "Ja ne postojim".

Iznenađenje je bila "The Man Who Sold the World" grupe Nirvana. Mnogi su komentarisali da je čudno da jedan od naših najvećih bendova, sa ogromnim brojem svojih hitova, svira tuđe pesme. „To bi bilo isto kao kad bi Zdravko Čolić pevao pesme Hulija Inglesiasa“, prokomentarisao je neko iz publike, i osvrnuo se na Giletovu opasku (datu za jedne dnevne novine), da nikada neće prodavati svoje albume uz prašak za veš.

Čuli smo i "Neću da sam sam" i "Protiv sebe", a onda su tražili da se ugase svetla na bini i odsvirali laganu i nabijenu emocijama pesmu "Leptir".
Uživali smo i uz "Sada je kraj", "Ja sam težak kao konj" i "Bejbe ti nisi tu".

Na koncertu su u istom ritmu igrali i stariji i mlađi. „Električni orgazam“ svojim kvalitetom, stažom, odličnim pesmama zadovoljava ukuse svih...

Budući da je ovogodišnji muzički program festivala posvećen tridesetogodišnjici "novog talasa", a ovaj beogradski bend baš ove godine slavi trideset godina postojanja, koncert je samo početak proslave velikog jubileja...

Tekst: Nada Veljković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još