Putin se sastao sa proteranim ruskim špijunima

MOSKVA,25.juli 2010. (Beta) - Premijer Rusije sastao se sa grupom ruskih špijuna, proteranih iz SAD, među kojima je bila i Ana Čapman o kojoj na Zapadu pišu kao o "ruskoj Mata Hari".

Kako je objavljeno u nedelju na sajtu Newsru, Putin se sa obaveštajcima sastao u rezidenciji predsednika Ukrajine i tom prilikom su, kako je izjavio premijer, razgovarali o životu i pevali popularnu pesmu "Od čega počinje domovina".

Nisu to bile karaoke, pratila nas je živa muzika, objasnio je Putin novinarima. Putin je potvrdio da je među obaveštajcima bila i Ana Čapman.

Ruski premijer, i sam bivši obaveštajac, potvrdio je da zna imena svakog od izajnika, a na pitanje da li će oni biti kažnjeni odgovorio je da je pitanje nekorektno. "To se ne rešava na pres konferenciji. Oni žive po svojim zakonima i ti zakoni su dobro poznati svim specijalnim službama" - rekao je Putin.

Na pitanje kakva će biti sudbina proteranih obavestajaca, Putin je rekao da će oni "raditi". Siguran sam da će raditi da dobrim mestima i da će njihov život biti interesantan i ispunjen.

Pogledajte još