Za ponedeljak, 26. jul 2010.

Dopunjeno naslovnim stranama jutarnjih izdanja i dnevnih listova Alo, Kurir i Privredni pregled.

BEOGRAD, 26. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje su posvetili mišljenju Međunarodnog suda pravde (MSP) o proglašenju nezavisnosti Kosova i napadu na novinara Vremena Teofila Pančića.

ALO - "Novinara tukli štanglom, ceo autobus gledao", o napadu na kolumnistu nedeljnika Vreme Teofila Pančića.

BLIC - Novinar Teofil Pančić koga su u autobusu gradskog prevoza pretukla dvojica napadača, za list kaže: "Napad na mene je planiran". Povodom borbe oko nove rezolucije UN o Kosovu list piše "Amerikanci traže smenu Jeremića". Pod naslovom "Karić dobio azil u Rusiji" list piše da je "Beograd dobio novi šamar iz Moskve".

VEČERNJE NOVOSTI - O posledicama ekonomske krize u "Svaki četvrti plaća odloženo!" O napadu na novinara Teofila Pančića u "Štanglom udarili po glavi". Bivši ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Aleksejev kaže u intervjuu: "Rusi čvrsto uz Srbiju".

DANAS - Šef pravnog tima pred Međunarodnim sudom pravde Dušan Bataković kaže u intervjuu: "Pritisci presudno uticali na MSP". O napadu na novinara Vremena u "Huligani tukli, građani se razbežali". List piše i o tragičnim posledicama incidenta na festivalu u Nemačkoj "Najmanje 19 poginulih na Paradi ljubavi u Duizburgu".

KURIR - "Pretučen novinar Teofil Pančić", o napadu na kolumnistu nedeljnika Vreme.

POLITIKA - O raspravi u srpskom parlemantu o mišljenju MSP-a u "Preko Skupštine do jedinstva". List piše da se hrvatski veterani protive poseti predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru "Udruge protiv dolaska Tadića".

PREŠ - O drami koju su zbog oluje iznad Beograda srpski košarkaški reprezentativci doživeli u avionu Jata na povratku s priprema u Italiji, u tekstu "Mislili smo, izginućemo!". Lider Srpskog pokreta obnove i bivši ministar spoljnih poslova Vuk Drašković kaže u intervjuu: "Koskovo će postati članica UN!"

PRIVREDNI PREGLED - "Poreznici napunili republičku kasu", o naplati poreza u prvih šest meseci godine. List piše i o najavi proizvodnje dva nova modela automobila u Srbiji "Blef, ili ozbiljna namera Fijata?".

Pogledajte još