ULJE KOJE BUDI USPAVANE FOLIKULE: Guste obrve i duge trepavice za nedelju dana

Lepe i guste obrve i trepavice zaista su savršen ukras svakoga lica. Ako su vaše obrve tanke, a trepavice kratke i proređene, postoji odlično prirodno rešenje – ricinusovo ulje!

Ovo ulje s razlogom nazivaju eliksirom za obrve i trepavice. Ricinusovo ulje dobija se od semenki biljke Ricinus communis, a obiluje ricinoleičnom kiselinom koja izvrsno hrani folikule kose te podstiče njen rast.

Osim što je odlično za gustoću i rast kose, ricinusovo ulje jednako snažno deluje i na trepavice i obrve.

Naime, ako ga redovno nanosite na svoje obrve ili trepavice, one će postati zdravije, gušće i punije jer će ih ovo ulje dobro nahraniti i hidrirati.

Usto će podstići "uspavane" folikule i na taj način omogućiti rast novih dlačica.

Dobrobiti ricinusovog ulja za obrve i trepavice: hidrira i hrani folikule, podstiče rast novih dlačica, ubrzava rast trepavica, povećava gustinu obrva i trepavica, doprinosi volumenu trepavica i obrva, smanjuje upalne procese, sprečava proređivanje i ispadanje dlačica obrva i trepavica.

Kako koristiti ricinusovo ulje

Pre nanošenja ricinusovog ulje na obrve ili trepavice, odstranite sav make-up te lice operite toplom vodom. Ricinusovo ulje možete svakodnevno nanositi na obrve i trepavice.

Budući da je dosta gusto, najbolje ga je nanositi u večernjim satima pre spavanja pa ga ujutro isprati. Ulje će takođe pomoći u sprečavanju opadanja obrva. Za gušće obrve i duže trepavice izvrsna je i kombinacija ricinusovog i kokosog ulja.

Kokosovo ulje također sadrži esencijalne masne kiseline te odlično hrani, hidrira i podstiče folikule kose. Ova dva ulja zajedno daju snažan podsticaj rastu novih dlačica.

Primena: pomešajte četvrtinu kašičice ricinusovog ulja i polovinu kašičice kokosog ulja pa pre spavanja, vrhovima prstiju nanesite na obrve i trepavice. Ujutro isperite.

Izvor: Stil
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.