Pretučen novinar Teofil Pančić

BEOGRAD, 25. jul 2010. (FoNet) - Kolumnista nedeljnika Vreme Teofil Pančić napadnut je i pretučen metalnom šipkom u subotu uveče oko 23 časa u gradskom autobusu u Zemunu, saopštila je redakcija Vremena.

Pančić je primljen u bolnicu, gde su mu konstatovane kontuzija lobanje i povrede na desnoj ruci, koje su sanirane i srećom nisu opasne po život.

Policija je obavila razgovor sa Pančićem i izvršila uviđaj povodom ovog mučkog i očigledno planiranog napada na novinara Vremena, navodi se u saopštenju.

Napad su izvršila dva muškarca, koji su Pančića izvesno vreme pratili i potom ušli za njim u autobus na stanici na Trgu Branka Radičevića u Zemunu.

Na očigled putnika napadači su izvadili metalnu šipku i njom udarali Pančića po glavi i telu. Posle izvesnog vremena, napadači su pobegli iz autobusa koji je stao na stanici.

Redakcija podseća da je ovo još jedan u nizu napada na novinare Vremena, od otmice Dušana Reljića, do podmetanja bombe u stan Dejana Anastasijevića i ukazuje da dosadašnji počionici nikada nisu uhvaćeni i osuđeni.

Pogledajte još