"Mamutfest" u Kikindi

Projekat "Kikindski mamut" nastao je kao rezultat uspešne saradnje sedam partnerskih institucija i organizacija iz cele Srbije usmerene ka zaštiti i revitalizaciji izuzetno očuvanih fosilnih ostataka mamuta otkrivenih u Kikindi 1996. godine.

Sve institucije i organizacije uključene u projekat iskoristile su svoje stručne potencijale kako bi ostatke mamuta pre svega zaštitili, ali i kroz kvalitetnu prezentaciju oživeli i uključili u razvoj i svakodnevni život Kikinde. Opština Kikinda kao vodeći partner, Narodni muzej u Kikindi, Regionalna privredna komora Kikinda, Prirodnjački muzej u Beogradu, Filozofski fakultet u Beogradu, kompanija "Toza Marković" iz Kikinde i Zavod za proučavanje kulturnog razvitka iz Beograda su u partnerskoj saradnji razvili kompleksan projekat "Kikindski mamut".

Projekat povezuje različite sektore, edukativne programe, savremene tehnologije u službi prezentacije kulturnog nasleđa i profesionalne promocije čime je "Kikindski mamut" postao sveobuhvatni kulturno-turistički proizvod i okosnica razvoja kulturnog turizma u regionu.

Program manifestacije "MAMUTFEST":

15.00-17.00 - Okrugli sto na temu Kreiranje i razvoj kulturno-turističkih manifestacija
17.00-20.00 - Kreativne radionice na gradskom trgu
18.00-19.00 - Novinarska projekcija 3D filma i prezentacija projekta Kikindski mamut
19.00-19.30 - Prezentacija zaključaka Okruglog stola
19.30–2.,00 - Premijerno izlaganje replike skeleta mamuta na gradskom trgu uz prateći program

Informacije: Narodni muzej Kikinda, 0230/ 22 500, ki_muzej@panline.net, www.kika-mamut.com

Pogledajte još