NEVEROVATNA PRIČA O HEROJSKIM PODVIZIMA SRPSKE VOJSKE: Televizijska premijera filmskog spektakla "Zaspanka za vojnike" večeras na TV Pink

Filmski spektakl "Zaspanka za vojnike" reditelja Predraga Gage Antonijevića emitovaće se 1. januara u 20 časova kao poklon je gledaocima TV Pink. Samo dva meseca nakon prvog prikazivanja u Sava Centru, ovo maestralno ostvarenje će videti i publika TV Pinka širom sveta u prvom danu 2019. godine.

Herojske podvige koji su našu vojsku doveli do trijumfa, doživeo je i opisao akademik Stevan Jakovljević u delu "Srpska trilogija", a na osnovu njegove prve knjige Nataša Drakulić je napisala scenario za ovaj bioskopski hit.

"Zaspanka za vojnike" nam opisuje istorijske događaje 1914. godine, kroz sećanja mladog vojnika Jakovljevića, profesora biologije i učesnika Prvog svetskog rata na strani srpske vojske, koji dolazi na obeležavanje dvadesetogodišnjice rata i otvaranje spomen kosturnice. Baš u tom selu, u kome je njegova prva ratna jedinica, peta tobdžijska baterija, prestala da postoji, susreće samo svog nekadašnjeg komadanta, ostarelog Aleksandra. Кroz sećanja dvojice saboraca, pratimo sudbinu pete baterije, teške, ali i radosne momente, kao i njihov odnos, od početne netrpeljivosti do prijateljstva. Ono što Stevan bude saznao od Aleksandra - promeniće sve.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još