Konkurs za raspodelu sredstava u poljoprivredi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je konkurs za raspodelu i korišćenje sredstava za posebne projekte edukacije u poljoprivredi.

Zainteresovani će moći da konkurišu za programe direktne edukacije poljoprivrednih proizvođača, obrazovanja savetodavaca i službi za podršku ruralnom razvoju. Predviđeno je da projekti traju do godinu dana, a prva faza trebalo bi da počne 15. decembra.
Konkursnim uslovima predviđeno je da se 30 odsto novca dobije po potpisivanju ugovora, 40 odsto sredstava posle dostavljanja i verifikacije izveštaja sa polovine urađenog projekta, a posle finalnog izveštaja preostali procenat namenjenog novca.

Ukoliko projekat zahteva drugačiju dinamiku finansiranja ugovorom će biti precizirana i drugačija dinamika izveštavanja i finansiranja. Projekte će ocenjivati komisija koju je ministar poljoprivrede Slobodan Milosavljević imenovao a pri odlučivanju članovi komisije daće prioritet programima koji obuhvataju veći deo teritorije Srbije, pokrajina ili regiona kao i programima koji su uspešno realizovani ili započeti u 2006. godini.
Konkurs je otvoren 15 dana od objavljivanja. („Pregled“)

Pogledajte još