fbpx

Božićna štafeta: Sveštenik našao novčić u česnici, doturio ga Pupovcu, a ovaj Bandiću! (VIDEO)

Pravoslavni vernici koji Božić slave po Julijanskom kalendaru danas obeležavaju Badnji dan. Kao najveća nacionalna manjina u susednoj Republici Hrvatskoj, Srbi su kako tradicija nalaže proslavili ovaj dan, a sveštenici Srpske pravoslavne crkve i njihovi politički predstavnici upriličili su jutros tradicionalno lomljenje česnice u Zagrebu.

Naime, Srpsko narodno veće održalo je prijem povodom Božića, a tom prilikom ugostilo je i zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Međutim, ovog svetog dana napravljen je i urnebesni snimak nastao dok se lomio kolač koji predstavlja neizostavni deo doručka tokom proslave praznika.

Po starom običaju u česnici je sakriven novčić koji će srećnom "pronalazaču" tokom predstojeće godine doneti novac, sreću i blagostanje. U kolaču koji je danas lomljen u glavnom gradu Hrvatske bio je sakriven zlatnik iz doba Francuske revolucije.

I ništa tokom ovog tradicionalnog obreda ne bi bilo čudno da se srećni pronalazač novčića pohvalio onim što je u česnici pronašao i što mu pravoslavni običaji "garantuju". Ipak, tom prilikom dogodila se krajnje bizarna i smešna situacija koju su prisutni na ovom skupu snimili kamerama svojih mobilnih telefona. Naime, mnogi od njih zabeležili su nesvakidašnji trenutak božićne prevare koju su predstavnici SPC u hrvatskoj i političari - Milorad Pupovac i njegov kolega Bandić zajednički izveli.

Naime, prilikom lomljenja kolača sveštenik je pronašao novčić. Ipak, on ga skirva i krišom predaje Pupovcu, predsedniku Samostalne demokratske stranke Srba i prvom čoveku Srpskog narodnog vijeća, koji ga potom odnosi do svog gosta, zagrebačkog gradonačelnika, Milana Bandića.

Prvi čovek hrvatske prestonice bez imalo srama nakon toga ponosno objavljuje svima da je on pronašao novčić, a prisutni mu tapšu i čestitaju.

- Evo ga! - ushićeno je vikao Bandić, primao čestitke i pozirao prisutnim fotoreporterima.

Stanovništvu Zagreba, kako Srbima, tako i Hrvatima ne preostaje ništa drugo osim da veruju da će se novac, sreća i blagostanje koje je Bandić ovom božićnom štafetom stekao, pozitivno odraziti i na njihove živote u 2019. godini.

Autor: Nadlanu.com
Foto: evaamalija/Twitter - Printscreen

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.