Za sredu, 28. jul 2010.

BEOGRAD, 28. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi su na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili reagovanjima na mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova i privrednim temama.

ALO - List piše o tome da su lutrije zemalja bivše SFRJ blizu dogovora o organizaciji zajedničke igre na sreću "YU loto sedmica od 20 miliona E".

BLIC - O mogućim pregovorima o Kosovu u "Priština nudi autonomiju za sever Kosova". Pod naslovom "Ovde živi Bogljub Karić" list piše da su ruski tajkuni pružili zašitu srpskom biznismenu. Uoči sabora trubača list piše "Strani turisti rezervisali sav smeštaj u Guči".

VEČERNJE NOVOSTI - O stanju srpske ekonomije pod naslovom "100 milijardi dinara su gubici privrede". Premijer Republike Srpske Miload Dodik kaže u intervjuu: "Uz Srbiju smo i kad greši!". List se bavi i nekadašnjim vlasnikom kompanije Mobtel Bogoljubom Karićem za kojim je Srbija raspisala poternicu, u tekstu "Karić piše memoare".

DANAS - O odluci suda u Londonu u "Ejup Ganić neće biti izručen u Srbiju". O najavama da će rezoluciju Generalnoj skupštini UN podneti i Srbija i SAD s vodećim državama EU u "Priprema se 'rat' rezolucijama". U "Padaju cene stanova" list piše da u agencijama za prodaju nekretnina tvrde da tržište pokazuje prve znake oporavka.

KURIR - List se bavi zapisima predsednika Srbije Borisa Tadića sa obraćanja Skupštini Srbije povodom rezolucije o Kosovu, u tekstu "Tadićeve beleške o Kosovu".

POLITIKA - o posledicama ekonomske krize u "Kriza prošla na papiru, ostala u tanjiru". Povodom mišljenja Međunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nazavisnosti Kosova u "Ruski sudija bio protiv izjašnjavanja o secesiji Kosova". "Markjone 'izaziva' premijere država u kojima Fiat posluje", povodom najava da će Fiat proizvoditi dva nova modela vozila u Srbiji.

PREŠ - Pod naslovom "Izjednačio četnike i ustaške krvnike", list tumači izjave predsednika Hrvatske Ive Josipovića. O ubistvu dečaka u selu Majilovac kod Velikog Gradišta "Drama - majka priznala ubistvo sina! Policija ne može da nađe telo!".

PRIVREDNI PREGLED - Pod naslovom "Trgovina akcijama NIS-a od septembra", list prenosi izjavu direktora Centra za podršku privatizacije pri Agenciji za privatizaciju Borisa Majstorovića. O novoj slovenačkoj investiciji u Srbiji "Srbija plodno tle za Grah".

Pogledajte još