DA MIRIS DUŽE TRAJE: Tri pravila za odabir i nanošenje parfema

Gotovo svaka žena, već kao devojka, našla je parfem koji je savršeno opisuje i godinama nije odustala od njega. Odnos karaktera jedne žene i njenog parfema je postao legenda, jer miris koji žena nosi na svojim ramenima svima jasno do znanja stavlja, ko je ona zapravo.

Nanošenje parfema zahteva određenu veštinu i umeće, kako biste osigurali da će se miris istim intenzitetom zadržati na vašoj koži tokom celog dana.

Ovo su zlatna pravila nanošenja parfema:

Ne utrljavajte ga

Utrljavanjem parfema na ručnom zglobu, zagrevate kožu, koja tada oslobađa enzime koji menjaju strukturu vašeg parfema. Kako bi miris ostao ne izmenjen i kako biste uživali u svojoj omiljenoj noti, samo naprskajte parfem i ostavite ga da se osuši.

Odlučite se za manja pakovanja

Dugo otvoren parfem, podleže pod uticaj kiseonika i u tom trenutku i kiseonik počinje da uništava mirisne molekule, što takođe dovodi do promene mirisa. Veće su šanse da ćete manje pakovanje parfema brže potrošiti i da ćete dosledno uživati u svom omiljenom mirisu.

Strateški odaberite mesta na koja nanosite parfem

Kako bi na vašem telu miris trajao duže, bitno je da odaberete mesta, na koja ćete naneti parfem. Parfem nanesite na delove tela izložene vazduhu, a malu količinu možete naprskati i na kosu, tako da ćete svuda oko sebe osećati miris koji vas inspiriše.

Izvor: Lepota&Zdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još