Za četvrtak, 29. jul 2010.

BEOGRAD, 29. jula 2010. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje posvetili su podnošenju rezolucije o Kosovu pred Ujedinjenim nacijama i ubistvu kod Velikog Gradišta.

BLIC - O podnošenju predloga reozlucije o Kosovu pred UN "Velike sile oštro protiv reozlucije". O drastičnom padu standarda "Kupovna moć pala za 50 odsto". O ubistvu dečaka kod Velikog Gradišta "Telo dečaka prekrila lišćem i ostavila u šumi".

VEČERNJE NOVOSTI - O podnošenju rezolucije o Kosovu pred UN: "Srbija prva u Njujorku". O zločinu kod Velikog Gradišta pod naslovom "Majka priznala ubistvo sina". List piše i da ne postoji evidencija o državnoj pomoći, pod naslovom "Državno i šakom i kapom".

DANAS - O podnošenju rezolucije o Kosovu pred UN "Poziv na dijalog uz protivljenje secesiji". List objavljuje intervju sa liderom DŠ-a Vojislavom Koštunicom pod naslovom "Pitanje Kosova mora ostati u Savetu bezbednosti". O slučaju Ganić list piše pod naslovom "Srpska diplomatija nudila nagodbu oko Ganića".

KURIR - List piše na naslovnoj strani da se Brisel priprema da zabrani putovanja u zemlje EU premijeru Republike Srpske Miloradu Dodiku i drugima za koje se smatra da ometaju reforme u Bosni i Hercegovini "Dodiku zabranjen ulazak u EU?".

POLITIKA - O tome da je "Srbija podnela rezoluciju UN, Britanija traži povlačenje". O stanju u privredi pod naslovom "Špekulanti izneli 1,2 milijarde evra iz zemlje". O oslobađanju Ejupa Ganića "Engleski mediji: Srbija 'trgovala' u slučaju Ganić".

PREŠ - List piše o posledicama štrajkova grčkih radnika "100.000 Srba blokirano u Grčkoj!". O podnošenju rezolucije o Kosovu pred UN "Naša rezolucija stigla u Njujork pre albanske". Izjava direktora Fijata Serđa Markionea - "'Fijat' ne odustaje od Srbije".

PRIVREDNI PREGLED - "Dejan Šoškić novi guverner", povodom usvajanja odluke o izboru novog guvernera Narodne banke Srbije, koju su usvojili poslanici Skupštine Srbije. List piše i o odluci italijanskog Fijata da proizvodnju dva modela automobila premesti u Srbiju "Ode Fijat u gastarbajtere".

Pogledajte još